Ädelträ hos Hemmets ädelträ AB

Hemmets ädelträ AB har gedigen erfarenhet av trä i allmänhet men ädelträ i synnerhet. Här finns material för den som vill bygga själv, men också färdigbyggda saker och du kan dessutom beställa en möbel precis enligt dina egna önskemål. Den som har en idé eller tanke om hur till exempel en bokhylla, ett skåp eller ett bord med stolar ska se ut men inte hittar den perfekta möbeln i någon butik kan med fördel höra av sig. Det kan såklart också handla om att möbeln du vill ha inte har de rätta måtten. Tala bara om vad du tänkt dig och kom med dina förslag, så får du den hjälp som behövs.

Vad som är så speciellt med ädelträ

Det finns egentligen ingen definition på vad ädelträ är, men benämningen används för speciella träslag som används i samband med finsnickeri. Gemene man inkluderar en del träslag från lövträd, såsom teak, mahogny, ebenholz, ek, bok och alm. Generellt kan man säga att ädellövträd, även kallade ädla lövträd och ädellöv, ger extra värdefulla träslag. Lövträden är inte helt lätta att lyckas med vid plantering då de inte trivs i vilken miljö som helst. Tvärtom krävs det en hel del för att dessa träd ska trivas och frodas. Utbudet blir på så sätt begränsat, vilket ger ett förhållandevis högt värde, utifrån ett ekonomiskt perspektiv.

Trä och ädelträ har under mycket lång tid haft en given plats i de svenska hemmen. Materialet är återvinningsbart, naturligt och hållbart samtidigt som det kan användas inom väldigt många områden.

Här på Hemmets ädelträ AB finns många olika träslag i lager, liksom annat material som kan tänkas behövas. Här finns också erfarna möbelsnickare som kan snida till i princip vad som helst. Det spelar ingen roll om du är privatperson eller företagare. Hör av dig så att dina behov och önskemål kan uppfyllas och dina förväntningar överträffas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *